Nega kože i tremani tela za žene posle tridesete


Kada pređu tridesetu godinu života žene počinju više da obraćaju pažnju na svoj izgled, zategnutost kože, bore, gojaznost ili celulit. Bez obzira da li su ove navedene pojave u velikoj meri  izražene ili ne, svaka žena teži da njihovo nastajanje svede na minimum.

U današnje vreme na svakom ćešku možete pronaći beauty salone za ulepšavanje i doterivanje od kose do prstiju na nogama. Razne nove metode koje rade na brzom i bezbolnom uklanjanju neželjenih nedostataka se razvijaju neverovatnom brzinom. Mi vam predstavljamo 5 najzastupljenijih tretmana za negu kože tela koja svaka žene posle 30 godine koristi.

Jet Peel

Tajna ovog tretmana je u mlaznoj tehnologiji. U kombinaciji kiseonika i tečnosti formira se mlaz mikrokapljica, supersonične brzine. Time se dopire u kožu do dubine od 4,5 mm kako bi se probudile uspavane ćelije koje su zaslužne za stvaranje kolagena.

Kolagen se prirodno nalazi u našoj koži ali se vremenom njegovo stvaranje otežava, ponekad i skroz prekida. Zbog toga koža brže stari javljaju se pore, nepravilnosti i opuštenost kože.

Jet Peel  tretman se koristi za popravljanje stanja kože kao što su tretmani viška kože, uklanjanje sunčanih i staračkih pega, regeneracija proširenih pora, crvenilo kože, strije, ožiljci, perut, ćelavost. Takođe, ovom metodom možete obogatiti tkivo kože raznim vrstama vitamina, lekova ili preparata.

Jet Peel nema kontraidikacije, stoga se preporučuje svima bez obzira na pol, godine ili stanje kože. Njime se može tretirati i dečija koža, na primer uklanjanje temenjače sa kože glave kod beba.

Dermaroler

Tretmani Dermarolerom spadaju pod domen mezoterapije. Instrument se sastoji od valjka na čijoj površini se nalazi veliki broj iglica dužine 0,2-2,5 mm. Koja će se dužina iglice koristiti zavisi od problema koji se tretira.

Ovaj tretman nije skroz bezbolan i pre upotrebe se koriste anestezije u vidu kreme ili gela. Pre postupka koža se detaljno pregleda i očisti. Zatim se laganim pokretima prelazi preko kože lica ili tela u raznim pravcima.

Dermaroler tada pravi „mikropovrede“ odnosno kanale kako bi se započeo postupak regeneracije kože. Na taj način se stimuliše prorodno zaceljenje kože odnosno stvaranje novih kolagenskih i elastičnih vlakana. Koža se premazuje određenim serumima koji prodiru duboko i pojačavaju dejstvo relera.

Tretman dermarolerom se koristi u lečenju ožiljaka, strija, bora kao i prvih znakova starenja. Nakon ovog tretmana koža je blago otečena do 48 sati, ali dermaroler ne oštećuje epiderm, te se ovaj postupak može ponavljati.

Vacuslim 48

Ova metoda smanjivanja obima tela više nije nepoznata. Rezultati su vidljivi odmah posle prvog tretmana. Vacuslim 48 nema nikakvih negativnih efekata te se ovaj postupak može iznova i iznova ponavljati, dok se ne postigne željeni izgled.

Preporučuje se na svaka dva dana raditi metodu vacuslim 48, od 6-12 tretmana po seriji. Na početku se meri obim i obeležavaju se regije tela koje se tretiraju. Nanosi se serum iz serije vacuslim koji sadrži aktivne komponente, kao i posebna krema za zatezanje kože.

Klijent se zatim uvlači u posebnu vreću, koja stvara vakum efekat i pospešuje efekat aktivnih komponenti. Nakon 30 minuta, skida se vreća i radi se anticelulit masaža posebnim eteričnim uljima.

Vacuslim 48 poboljšava tonus kože, eliminiše višak tečnosti, razlaže masne naslage i pruža efekat limfne drenaže.

Shockwave – terapija akustičnim talasima

Ovaj metod koristi kinetičku energiju koji se posebnom tehnologijom pretvara u akustični talas visokog pritiska. On prodire duboko u kožu i doseže do tvorevina koje su zaslužne za nastajanje celulita. Shockwave terapija podstiče proizvodnju kolagena, koži se vraća glatkoća i oslobađa se štetnih masti, vode i toksina.

Terapija akustičnim talasima je isključivo namenjena rešavanju uzroka nastanka celulita. Pokazala se i kao dugoročna terapija, jer se elastičnost kože nastavlja i do šest meseci nakon završene serije tretmana.

Tretman  traje oko pola sata i veoma je jednostavan. Na deo tela zahvaćen celulitom nanosi se kontakt gel kako bi se uvođenje akustičnih talasa u telo odvijalo bez napora. Zatim se lagano prelazi preko ugrožene regije.

Međutim, terapija akustičnim talasima se ne preporučuje trudnicama, dojiljama, ljudima sa osteoporozom, onima koji imaju problema sa venama. Ova terapija ne sme da se koristi kada je metal u polju prostiranja (veštački kuk, šrafovi u kolenu), kao ni na osobama čije su rane sveže.

Maderoterapija

Maderoterapija je poseban vid anticelulit masaže. Izvodi se drvenim oklagijama i 100% je prirodna terapija odnosno ne izaziva nikakve alergijske reakcije na koži.

Cilj je da terapiju izvodi stručno osoblje kako ne bi došlo do masnica i podliva na koži. Prva tri tretmana se rade nežno i pažljivo sa malom stimulacijom na tretiranoj regiji. U toku sat vremena, koliko traje masaža klijent nekoliko puta odlazi u toalet kako bi izbacio višak vode i toksine.

Nakon terapije drvenim oklagijama oseća se blagi bol sličan upali mišića. Maderoterapija nije samo pogodna za celulit. Sa ovom terapijom se eliminišu toksini iz organizma, ubrzava se metabolizam i sagorevaju masti. Telo i um se opuštaju i relaksiraju.

S obzirom da ne izaziva alergijske reakcije terapija drvenim oklagijma se preporučuje svima, ukoliko postoji  problem sa izraženim celulitom na telu.

Bez obzira koji tretman će privući vašu pažnju i interesovanje, savet je da se prethodno dobro informišete o načinu tretiranja oštećene regije, aktivnim supstancama kao i da li neki od tih tretmana imaju neželjene efekte ili nuspojave.

Savet je takođe da se pravilno hranite, redovno vežbate i koliko god je moguće izbegavate stres. Starenje je prirodni sled događaja, a sa nekom borom pokazujemo i svoje bogato životno iskustvo.

Leave a commentDodaj komentar

Zapamti me